Visaxion
Visaxion
Näkyvää hyvinvointia ja menestyvää liiketoimintaa
 

Palvelut

IMG_1208.jpg
 

Käyttöympäristöt

Mihin tilojamme voi käyttää?

Meiltä löydät innovaatio-, asiantuntija-, testaus- ja tuotekehitysympäristöt monipuoliseen tutkimuskäyttöön.

 
IMG_1149.jpg

Työnäkö & LASTEN NÄÖN KÄYTTÖ

Työnäköympäristössä keskiössä ovat työssä jaksaminen ja työkyky, työergonomia, optiset apuvälineet, valaistus sekä tietotekniset ratkaisut osana työ- ja toimistonäön tutkimusta ja kehittämistä.

Ympäristö soveltuu hyvin lasten näön käytön tutkimiseen.

IMG_1120.jpg

Liikennenäkö

Liikennenäköympäristö mahdollistaa turvallisen tavan tutkia ihmisen toimintakykyä, näön käyttöä, ajoterveyttä, havainnointikykyä ja reagointia autoillessa sekä yleisesti liikenteessä.

IMG_1284.jpg

Käytettävyys

Ympäristöjä voidaan käyttää niin silmälääkkeiden, annosteluteknologioiden, piilolinssien ja optisten apuvälineiden käytettävyystutkimuksiin kuin käyttöliittymien ja teknisten ratkaisujen käytettävyyden tutkimiseen ja kehittämiseen.

Näyttökuva 2019-8-3 kello 21.05.52.png

ASIANTUNTIJAT

Meiltä löytyy silmälääketieteen sekä ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen asiantuntemus. Lisäksi käytössämme on laaja monialainen asiantuntijaverkosto.

Näyttökuva 2019-8-3 kello 21.07.29.png

TESTAUS

Valmiista testipaketeista ja teknisistä ratkaisuista voidaan räätälöidä kokonaisuuksia kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan.

Näyttökuva 2019-8-3 kello 21.06.55.png

INNOVAATIO

Muokattavat testialustat ja asiantuntijaverkosto mahdollistavat luovan ympäristön näkemiseen liittyvien ratkaisujen innovointiin.

Näyttökuva 2019-8-3 kello 21.06.35.png

TUOTEKEHITYS

Testialustat mahdollistavat tutkitut, testatut ja validoidut tuotteet. Kauttamme tavoitat myös tuotekehityksen tueksi sopivat kohderyhmät.

Testipaketit

Testialustoille on kehitetty järjestelyt, materiaalit ja analyysit sisältäviä paketteja, joista voidaan koostaa haluttuja kokonaisuuksia. Lisäksi meiltä löytyy asiantuntemus uusien testi-, palvelu- ja tuotepakettien kehittämiseen asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarjoamme innovointialustan sekä tulosten analysointiin ja raportointiin liittyvät asiantuntija- ja konsultointipalvelut. Muutama esimerkki saatavilla olevista testeistä:

Lasten näön käyttö

Lasten näön tutkimukseen on tarjolla joukko testejä, joilla voidaan kartoittaa lasten näköä ja lukutaitoa. Testit ovat mukautettavissa erilaisia näkörajoitteita omaaville lapsille ja niillä voidaan tarvittaessa myös etsiä kullekin lapselle parhaiten sopivia ratkaisuja.


Silmäilynopeus

Joukko silmäilynopeustestejä auttavat arvioimaan etenkin toimistotyössä tarvittavaa toiminnallista näköä. Testit ovat muokattavissa tukemaan erilaisia näkörajoitteita omaavia käyttäjiä ja niillä voidaan tutkia paitsi hetkellistä näköä, myöt silmien väsymistä pidempään jatkuvassa tehtävässä. Normaalisti näkevien 20-70 vuotiaiden viitearvot antavat vertailukohdan tuloksille.


Reaktionopeus Liikenteessä

Ajosimulaattorilla voidaan tutkia näön käyttöä esimerkiksi reaktionopeustestillä, jossa maantieajossa tulee reagoida tielle tuleviin kohteisiin. Normaalisti näkevien 20-70 vuotiaiden viitearvot toimivat vertailukohtana reaktioajoille. Lisäksi aineisto sisältää tietoa mm. kaistalla pysymisestä ja hallintalaitteiden käytöstä.


SILMÄLÄÄKKEEN Käytettävyys

Käytettävyyttä testatessa käytössä on usean kameran kokonaisuus, jolloin testeistä saadaan kattavaa ja laadukasta videokuvaa. Testiolosuhteet ovat vakioidut, mutta tarvittaessa myös säädettävissä valaistuksen puolesta.

Työnäkeminen

 
IMG_1164.jpg

Ympäristö

Työnäkemisen tila vastaa normaalia toimistoympäristöä, mutta on ergonomian ja muiden järjestelyjen osalta varsin joustava. Käytössä on kontrastiltaan ja väreiltään kalibroitu näyttö, joka voidaan sijoittaa joustavasti käyttäjän tarpeiden mukaan. Myös kannettavan tietokoneen ja tabletin käyttö on mahdollista.

Valaistus

Työnäkemisen tilan valaistus on hallittavissa ja laajalti säädettävissä. Tilaan voidaan tarvittaessa luoda myös erityisen huono valaistus, mikäli tämä on testattavan tai kehitettävän ratkaisun kannalta oleellista.

IMG_1280.jpg

MITTAUKSET

Valmiissa testipaketeissa pohjana on testien suorittamisesta muodostuva data. Käytettävissä on näyttöön kiinnitettävä sekä päällepuettava katseenseurantalaite. Näillä voidaan seurata käyttäjän silmänliikkeitä ja siten ymmärtää sekä käytettävyysongelmia että näkemisen haasteita. Lisäksi käyttäjän pään ja vartalon liikkeitä voidaan seurata esimerkiksi ergonomisten haasteiden havaitsemiseksi.

Liikennenäkeminen

 
IMG_1107.jpg

Tila

Liikennenäkemisen tila sisältää näyttöratkaisun, jolla voidaan kattaa vaakasuunnassa 180 astetta näkökentästä. Tätä ratkaisua käytetään sekä ajosimulaattorin yhteydessä että esimerkiksi jalankulkijoiden näön käyttöä tutkittaessa. Näyttöpinnat on sijoitettu kauttaaltaan vähintään kolmen metrin päähän kuljettajasta, jotta katse tarkentuu kauas kuten oikeassa autossa, eikä esimerkiksi ikänäkö vaikuta suoritukseen.

Simulaattori

Simulaattori on konfiguroitavissa erilaisiin tarpeisiin. Ympäristöön voidaan muokata erilaisia esteitä ja niitä voidaan luoda myös dynaamisesti. Hallintalaitteiden ja auton paikkaa saadaan luettua reaaliajassa. Samalla voidaan mitata mm. reagointia tuomalla tai poistamalla havaittavia kohteita.

IMG_1266.jpg

Katseenseuranta

Katseenseurannan hyödyntäminen mahdollistaa näön käytön tutkimisen simulaatiotilassa, mutta myös sen ulkopuolella. Päähän puettavaa katseenseurantalaitteistoa voidaan hyödyntää vaikkapa oikeassa autossa tai erilaisissa ympäristöissä muutoin liikuttaessa.

Käytettävyys

 
IMG_1219.jpg

Käytettävyystestaus

Tiloissa on välineet ja valmius tehdä käytettävyystestausta esimerkiksi silmälääkkeiden pakkausten ja annosteluvälineiden käytettävyyden testaamiseksi ja todentamiseksi. Myös yleisempi laitteiden, sovellusten ja apuvälineiden käytettävyystestaus onnistuu meillä.

Osallistujat

Verkostomme kautta voimme osallistua testien osallistujien rekrytointiin sekä auttaa tarvittaessa eettisen lausunnon hakemisessa. Osallistujia voidaan hakea esimerkiksi tiettyä lääkevalmistetyyppiä käyttävien joukosta.

Tiedon keruu

Testit voidaan tallentaa useista kameroista koostuvan laitteiston avulla. Näin saadaan tarkkaa kuvaa, jossa päästään kiinni esimerkiksi fyysisen käytettävyyden yksityiskohtiin. Myös osallistujien pään ja kehon liikkeitä voidaan tallentaa ja analysoida. Tilojen valaistus ja järjestelyt voidaan muokata kutakin testiä varten.

Lasten näön käyttö

 
IMG_1289.jpg

Testit Lasten näkemisen tutkimukseen

Valmiisiin testipaketteihimme kuuluu joukko lasten lukemisen ja näönkäytön tutkimiseen tarkoitettuja testejä.

Lukemisen tutkiminen

Lukemista opetteleville lapsille soveltuvat testit mahdollistavat esimerkiksi näkörajoitteista muodostuvien ongelmien analyysin ja kullekin lapselle parhaiten sopivien ratkaisujen etsimisen.

Näönkäyttö arjessa

Liikennenäön tilaa voidaan käyttää myös lasten kanssa. Koko näkökentän täyttävä näyttöratkaisu mahdollistaa esimerkiksi arkielämän havainnointikyvyn tutkimisen ja mahdollisuuden tuoda lapsi osaksi liikkumisen tai muun toimimisen kannalta tärkeää simuloitua ympäristöä.

Kenelle tilamme sopivat?

yritykset

Yritykset voivat käyttää Visaxionin palveluita tuotekehityksessä ja innovoinnissa. Konkreettisten tilojen ja testien lisäksi tarjoamme tukea silmä- ja näköalaan liittyvään innovointitoimintaan asiantuntijaverkostomme kautta.


Tutkimuskäyttöön

Liikenne ja työnäkemisen tiloja voi käyttää moninaiseen tutkimustoimintaan. Useimmat laitteet ovat myös tarvittaessa liikuteltavissa muihin tiloihin. Tiloihin voidaan rakentaa erilaisia koeasetelmia ja niin simulaattoria kuin työnäkemisen ratkaisuja voidaan muokata ja edelleen kehittää tarpeiden mukaan.


Terveydenhuolto

Valmiit testit ja niille kerätyt viitearvot mahdollistavat tehokkaan näköön liittyvän toimintakyvyn kartoituksen. Tiloissa voidaan testata niin yksittäisiä henkilöitä kuin suurempia joukkojakin.


Viranomaiset

Tilat mahdollistavat niin ilmiöiden tutkimisen kuin ratkaisujen validoinnin. Tiloissa voidaan myös kehittää testiproseduureja, jotka voidaan ottaa käyttöön laajemmassa mittakaavassa.


KOULUT JA OPPILAITOKSET

Tiloissa ja testiproseduureilla voidaan kartoittaa oppilaiden haasteita ja mahdollisuuksia. Tiloissa voi myös tehdä esimerkiksi opinnäytetöihin liittyviä tutkimuksia ja kerätä analysoitavaa aineistoa.

 

Asiantuntijat

 

meiltä löydät silmälääketieteen sekä ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen asiantuntijat. lisäksi käytössämme on laaja monialainen asiantuntijaverkosto tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan.

 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä lomakkeen kautta - tai katso yhteystietomme täältä

Kerromme mielellämme lisää siitä, miten voisimme palvella juuri Teitä!